עופרת במים

המחירים שלנו הכי טובים שתוכלו למצוא! תבדקו ותגלו!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב:
050-9995409

האם עופרת במים הוא מצב תקין וסביר? האם ישנה רמה מסוימת של עופרת שאותה אנחנו יכולים לסבול במים? איך יודעים מהי רמת העופרת הקיימת במים ואיך נפטרים מעופרת שלא אמורה להיות במים? כל התשובות לכל השאלות, בשורות הבאות.

האם עופרת במים הוא מצב תקין?

ובכן, התשובה היא לחלוטין לא. עופרת נחשבת למתכת מסוכנת לבריאות האדם ולכן אינה אמורה להיות נוכחת במערכות מים המיועדות לצרכיו של האדם, ובכלל זה שתייה, רחצה וניקיון. העופרת המצויה במים שוקעת למעשה אל דפנות מאגר המים או הצנרת, ומשם עושה את פעולתה לאורך זמן. פעולה זו מסתכמת למעשה בהפרשה של רכיבי עופרת אל זרם המים באופן קבוע, כשרכיבים מיקרוסקופיים אלה נסחפים בזרם המים ומגיעים בסופו של דבר אל קצה הברז ממנו אנו שותים או שבו אנו רוחצים את ידינו. במגע הזה שבין העופרת ובין האדם, יכול להיווצר סיכון רב, גם אם לא מיידי הרי שלבטח בטווח הארוך, ולכן חשוב מעאוד לבצע חיטוי מאגרי מים וחיטוי צנרת מים.

כיצד מגיעה העופרת למים?

חדירת עופרת אל מערכת המים יכולה להתבצע ממספר מקורות מרכזיים, ובכלל זה חדירה של עופרת מן הקרקע אל מערכת המים, דרך חרכים מבניים או חיבורים בעלי איטום לקוי. העופרת יכולה לחדור למערכת המים גם כתוצאה ממגע עם משטחים מזוהמים בעופרת, בין בגלל מערכות מים שנבנו שלא על פי התקן ובין שבגלל חשיפה של אותם משטחים לאוויר או לקרקע. זיהומים אלה יכולים לנבוע גם מחוסר היגיינה של אנשים הבאים במגע עם מערכת המים. כך למשל, במפעל משקאות יכול אחד הפועלים לטפל במכונת ייצור שחלק מרכיביה עשויים עופרת, ולאחר מכן, מבלי שטרח לשטוף ולטהר את ידיו, לגעת גם בחלקים שונים של קו המים במפעל, באופן שיוצר מגע בין ידיו ובין זרם המים.

איך יודעים שיש עופרת בזרם המים?

כאמור, חלקיקי העופרת בזרם המים הם חלקיקים מיקרוניים שלא ניתן לראותם בעין. חלקיקים אלה גם לא צפויים להשפיע על גוון המים ובדרך כלל גם לא על טעמם. אם כך, איך יודעים שיש עופרת במים? ובכן, ביישומי מים בהם ישנה חשיבות גבוהה לאיכות המים, מתבצעות בדיקות שגרתיות, לעיתים גם בתדירות של מספר פעמים ביום, על מנת לוודא שלא קיימת עופרת או למעשה כל גורם מזהם אחר במים. בדיקות אלה מבוצעות באמצעות קיטים ייעודיים המזהים נוכחות של עופרת או מזהמים אחרים במים. בדיקות אלה מבוצעות במפעלי מזון ומשקאות וכן בתחנות הארציות והמקומיות של מערך הפצת המים בישראל.

בדיקת עופרת במים

אחרי שאמרנו את זה, במידה ולא ידוע לכם על קיומה של עופרת במים ועדיין אתם מרגישים טעם מוזר במים, או אפילו חווים עלייה ברמת התחלואה בקרב המשתמשים במים, חשוב מאוד להזמין גורם מקצועי שיבצע עבורכם בדיקה של נוכחות עופרת במים כמו כן חייב לבצע חיטוי צנרת מים בכדי לנקות את העופרת. בדיקה זו מתבצעת בקלות רבה מאוד באמצעות קיטים מוכנים מראש ובתוך זמן קצר ניתן יהיה לומר לכם האם ישנם סממנים של נוכחות עופרת בזרם המים שלכם.

שימו לב שעופרת נחשבת למתכת רעילה במיוחד ולעיתים מגיעה ממאגר המים ולכן חשוב לבצע חיטוי מאגרי מים , ואם קיים אצלכם חשש קל שבקלים לחדירתה לתוך מערכת המים שלכם, אתם רוצים לטפל בעניין במהירות וביעילות ולא להשאיר את הטיפול בעניין למועד מאוחר יותר. כמו כן, שימו לב שלטובת העניין אתם מזמינים גורם מקצועי בעל ההסמכה הנדרשת לביצוע בדיקות של נוכחות עופרת במים. במידה ואכן יאותרו שיירי עופרת במי הברז שלכם, ישנה פרוצדורה ליידוע הרשויות על מנת שיערכו בדיקה מקיפה יותר לגבי המקור ממנו הגיעה העופרת. כאמור, הגורם המקצועי שיבצע את הבדיקה ידע גם כיצד לעבוד מול הרשויות הרלוונטיות.

בדיקת עופרת במים
אז מה היה לנו בכתבה:

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב:
050-9995409

התקשרו עכשיו
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!